Italijanska firma planira gradnju fabrike peleta

Bez autora
Mar 28 2011

O izgradnji proizvodno-distributivnog centra u poslovnoj zoni „Poljavnice“ u Novom Gradu sa privrednom delegacijom iz Italije razgovarao je danas Željko Kovačević, ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a. Predstavnici delegacije iz Italije, koju je predvodio direktor I.T.S.s.r.l. ( Internacional tehno sistemi) Giuseppe Marinelli, rekli su da bi projekt mogao da bude realiziran u dvije faze. Prvu fazu bi činila izgradnja fabrike peleta sa pilanom i fabrike za proizvodnju pelet-peći i kotlova, fabrike za proizvodnju i montažu betonskih konstrukcija uz prateće sadržaje, a drugu fazu izgradnja željezničkog i kamionskog čvorišta.

Italijanska firma planira gradnju fabrike peletaO izgradnji proizvodno-distributivnog centra u poslovnoj zoni „Poljavnice“ u Novom Gradu sa privrednom delegacijom iz Italije razgovarao je danas Željko Kovačević, ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a.

Predstavnici delegacije iz Italije, koju je predvodio direktor I.T.S.s.r.l. ( Internacional tehno sistemi) Giuseppe Marinelli, rekli su da bi projekt mogao da bude realiziran u dvije faze.

„Prvu fazu bi činila izgradnja fabrike peleta sa pilanom i fabrike za proizvodnju pelet-peći i kotlova, fabrike za proizvodnju i montažu betonskih konstrukcija uz prateće sadržaje, a drugu fazu izgradnja željezničkog i kamionskog čvorišta“, naglasio je Marinelli.

Resorno ministarstvo industrije, energetike i rudarstva je pokazalo interes za ovaj projekt, koji, prema prvim informacijama, podrazumijeva vrijednost od oko 520 miliona eura i oko 400, 500 novih radnih mjesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik